Followers

03 November 2010

Tikus Mainan

baru buat tadi tikus mainan nie..
pernah wat entry macam mane nak wat tikus nie..



Mousa dan tikus baru..

p/s : mandikan mousa lagi..telur kutu dan kutu still banyak..taktau ade isi atau tak telur kutu..gunting bulu dier sampai nampak die mcm bengal.. =)
terpaksa gunting bulu sebab klinik tutup...cet!!!

jom like!! =D


11 comments:

  1. Dulu Oleo pon kena gak benda tu..Doktor kata kutu tu datang dari sofa atau kain2.

    Kutu tu tak hisap darah..tapi dia akan gatal lepas tu bulu dia nnt byk gugur.

    Doktor suruh spray dengan flea spray..ada jual kat kedai pet ngan vet. Sebulan sekali je spray tu.

    Oleo sekali spray je aritu..bulan depannya dah takde dah. Cuba la try.. ;)

    ReplyDelete
  2. @iela

    dah beli dah ubat kutu...tapi kat kampung...

    kitten nie kite amik dr owner dier mmg dah ade kutu...so kite la yang terpaksa menyahkutu...huhu..

    ReplyDelete
  3. flea apray eh..hmm..good info..pasni gi serang petshop :-) owh cik sharz, tikus tu dapat mana? DIY eh?

    ReplyDelete
  4. alahai kesiannya.
    kucing lin pon kekadang ada.
    kena spray atau letak front line yang titik tue.
    insyallah ok.

    ReplyDelete
  5. @Namie Amir


    D.I.Y jer namie...jimat xyah beli mahal-mahal.. =)

    ReplyDelete
  6. @Misz Pinkie Winkie

    kite dah mandikan die 4kali dgn ubat kutu campur machiko shampoo...

    frontline yang spray tue memang berkesan bile spray satu badan...hari tue baby ade telur kutu..org klinik tue spray sampai baby basah kuyup.mula-mula takut gak baby jilat...lepas tu satu telur kutu pn takde...

    ReplyDelete
  7. @lil' Ney

    aik...rajin komen??? nanti ar kite post.. die tido lena..

    ReplyDelete
  8. nak tgk kutu nak tgk kutu

    ReplyDelete
  9. hahahaha..tikus tu aku pun dh buat dh
    follow instruction dari blog ni lah...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
.i live a simple life n happy with it.