Followers

13 August 2011

barang-barang meow lagik....

selamat tengahari dan selamat berpuasa kepada yang berpuasa...
nak citer sikit..kan dekat umah nie dah bertambah 5 ekor anak kucing..
so ade masalah sikit dengan system pembuangan dorang nie..
mula-mula guna Clumping Fussie Cat Litter...tapi tak jadi jugak...bau busuk dan bersepah-sepah..
bertukar pulak beli Litter Star Crystal Cat Litter...same jugak bila dorang kencing terlalu banyak...bau busuk yang amat...sampai jiran-jiran pon ade complaint..huhu..

cari jugak jalan penyelesaian..ramai catlovers cakap pakai pellet cat litter okay...
dah order dekat DC Woody Pet Litter 13.6kg punye RM49 je...kira murah dari cat litter yang lain-lain...
tapi stock crystal litter kat umah dah abes...
yang tinggal clumping je...bau wangi tapi bile bercampur dengan kencing dorang bau wangi yang lain macam...so..
terpaksa g beli yang lain...jalan-jalan kat tesco nasib baik jumpe Feline Fresh Natural Pine Cat Litter yang macam pellet...ape lagi amik trus la..so far okay sebab bau pellet tu kuat macam bau kayu...so hidung nie boleh tahan lagi la kan..lagipon utk tester jugak... =D

ape2 pon harap-harap dorang membesar dengan cepat dan bile dah besar bolehla pergi berak kat tanah kat depan umah tue....
*nak kene simpan duet sikit nak pegi vaksin + sunat sekor-sekor

Product : Feline Fresh Natural Pine Cat Litter
Price : RM19.90
Shop : Tesco Kuala Selangor

Product : Water Feeder(sesuai untuk sekor or dua kucing)
Price : RM5.00
Shop : Daiso IOI Mall


p/s : tak sabar nak bawak MOJA pegi spay minggu depan...harap-harap takde ape-ape halangan.

jom like!! =D


6 comments:

  1. dulu masa anak-anak Bulat yg 5 hekor tu kekecik lg kite pon ada problem yg sama, rasa macam cepat lah bebudak ni beso huhuu...

    pape pon harap dpt jln penyelesaiannya secepat mungkin yerk ;)

    ReplyDelete
  2. FELINE FRESH SERBUK TU SAYA ADA JUAL..KALO NAK ORDER PUN BOLEY..SAYA DUK PUTRAJAYA K...MEMANG BERKESAN..SEBAB SAYA PUN PAKAI..HEHEHHE

    ReplyDelete
  3. @*Vivilicious*

    ha'a...tapi tak berkesan sgt la...huhu..sebab kene guna botol kecik...tapi kalau nak tinggalkan anak2 lama kat rumah okay la... =))

    ReplyDelete
  4. @Farzley

    saya guna sekejap je sementara budak2 kecik lagi...lepas dorang besar nak ajar berak kat tanah je..senang... =))

    ReplyDelete
  5. @meowwmania

    dorang memang tak bagi masalah besar...cuma tuan dorg je yang gelabah lebih... =))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
.i live a simple life n happy with it.