Followers

22 November 2011

Untitled #2

Assalamualaikum....
hmmmm....lame tak update blog kan??
malas sebenarnye..lagi suka update kat dalam FB je..huhu..

takde update terbaru cuma ALEX dah mati..tarikh tak ingat pulak...minggu lepas rasenye...sebab taktau..mungkin kene langgar or mungkin die tak boleh balik rumah sebab hujan lebat...kan sekarang musin hujan..so dorang memang main2 kat luar rumah...takut die kesejukan sepanjang malam..

mak cakap jumpe mayat kucing dekat rumput depan rumah(tempat MOJA selalu main-main)...taktau sape tapi ALEX memang dah dua hari tak balik rumah..lepastu mak cari + panggil2 die tak dtg..so mak anggap ALEX je..budak2 lain ade je kat umah...abah yang tanam n abah tak pasti sebab mata tertutup..tapi badan memang corak bulu ALEX..mungkin die dah ade kat situ masa hari 1st mak panggil tak datang sebab dorang memang akan duduk kat umah bile malam...mungkin die dah mati mase hari 1st lagi..sebab bile hujan lebat die mengiow pon kite tak dga...kesian kat die sangat...

sedih sebab baru je nampak die beransur baik..tak sempat nak tengok die besar dah pergi..
tapi ALLAH MAHA MENGETAHUI...mungkin die pergi lagi baik dari die hidup kat dunia nie..
bersyukur sangat sebab sempat jaga dia lepastu bawak die pergi klinik..
ALEX baik sangat...die macam tau je die sakit die biar je kite nak wat ape kat die..
bagi ubat pon senyap je..semoga kita berjumpa lagi ALEX...

anak-anak MOJA yang lain semua sihat2..nak letgo semua anak moja...
sejak ALEX pergi cam malas nak bela kucing dah...taktau la sebab ape...
sebab tu update blog pon dah takde...
jadi silent reader je pada blog2 lain..FB pon kalau ade gambar yang terbaru,baru upload...
kalau tak bersawang je...

tapi sekarang cam dah okay..cuma bile tengok gambar ALEX je teringat pastu sedih balik...sebab ALEX baik sangat-sangat...

ALEX otw nak tido..
pandai die cari tempat nak tido...time nie kat putrajaya...
bile tengok lama-lama muka die cam termenung memikirkan sesuatu....sebab die tau die nak pergi ke die jadi budak baik???
:(

p/s : yang pergi tetap pergi..hargai kenangan yang ada semasa die masih hidup...haiwan dan manusia sama je perasaan die...lagi2 kalau benda tu kite jaga dari kecik..mesti akan rasa sampai ke ulu hati~~susah nak kawal perasaan sedih dan berpura-pura happy...

jom like!! =D


7 comments:

  1. RIP Alex...

    dan maminyer sekeluarga hrp tabah hadapi benda2 gni...

    mood: sedih...

    ReplyDelete
  2. RIP dear Alex. mama tatami sayang kamu jugak. sharz, memang orang2 berpengalaman kata, if anak2 bulus ni baik2 manja2...mungkin dia nak tinggalkan kita jauh2. itu berdasarkan pengalaman. Semoga ALex bersemadi ngan aman.

    ReplyDelete
  3. @Mama Tatami

    hmmm..tula..pape pon happy sebab sempat ubatkan mata die sampai baik...

    ReplyDelete
  4. @meowwmania

    tau takpe.. :((

    tapi die mesti taknak kite sedih2 kan..

    ReplyDelete
  5. sedihnya baca cite pasal alex.. haih.. :(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
.i live a simple life n happy with it.