Followers

17 November 2012

b.liv by cellnique dan daiso japan

Hello Hello!! Happy Weekend!! 
ape yang kawna-kawan blogger saya buat weekend nie?? hari nie takmo citer pasal kucing tau!
nak citer yang tadi saya telah men'shopping'kan diri bagai nak giler..
bukan shopping baju or kasut or seluar tapi shopping penjagaan muka yang tak berapa nak cantik nie je..hehe..
dulu pernah citer pasal product penjagaan muka saya kat SINI..sila baca untuk rasa teruja lagi..
so kirenye ini kali kedua saya buat entry pasal produk yang saya gunakan..

sebelom tu tahukah anda yang produk saya guna dulu iaitu Vichy dah takde langsung kat Malaysia nie?
tak tau kenapa takde sambutan or produk tu mahal sangat..itu saya tak dpt pastikan..yang pasti saya adalah pengguna yang amat berpuas hati dengan Vichy!!

selepas Vichy dah takde dekat Malaysia so saya terpaksa cari produk jenama lain pulak..so dekat entry sebelom ni kan saya dapat gift dari b.liv/cleo promo so produk jenama b.liv ni sesuai dengan muka saya.. syukur alhamdulillah jerawat tak timbul...

okay! nak citer tadi saya pergi SASA dekat Ikano Power Centre dan telah memborong sebanyak 6 item dari b.liv dan 1 item dari Shills..gile tak gile?? mulanya nak beli moisturizer dgn cleansing gel je..tapi sebab salesgirl kat SASA ikano tu BAIK dan ade promo so saya tak membuang masa untuk membuang duet saya...antara 7 item itu adalah:
  • b.liv Squeaky Clean - beads cleansing gel
  • b.liv Submerge Me - moisturizing booster
  • b.liv Got Oil Relief - oil-control toner
  • b.seen I'm Milia Banisher
  • b.seen I'm Dark Circle Reliever
  • b.seen I'm Eye Dryness Conqueror
  • Shills Purifying Blackhead Removing - Travel Kit
untuk pengetahuan semua kulit saya jenis combination iaitu berminyak dan kering ditambah lagi dengan sensitif terhadap produk yang tak sesuai..so jerawat,blackhead dan whitehead memang mudah nak naik dimuka ini..tapi dengan b.liv nie alhamdulillah jerawat tak naik dan blackhead dah kurang...

ye mungkin ade mulut atau fikiran yang akan berkata beli produk mahal-mahal buat ape..tapi percayalah bile kite dah percaya kat sesuatu produk tu kita akan sanggup beli walau mahal..perempuan la katekan..lagi-lagi produk yang saya gunakan dengan perasan was-was boleh menghilangkan jerawat dimuka!! yeaaahhh!!

Okaylah berbalik cerita pasal produk yang saya beli di SASA dan salesgirl yang baik tak macam salesgirl SASA dekat KLCC sombong sangat tak layan pon saya yang selekeh nie..hukhuk..

pssstt..SASA ade wat MEGASALES so saya dapat diskaun dengan semua produk2 seperti diatas..jom layan gambar dan saya sertakan sekali harga.. :)

Set Price : RM129.00
Normal Price : RM89.00
 
                     Normal Price : RM56.90 7pc/box                   Normal Price : RM99.00

 
Normal Price : RM69.90
30% Discount : RM48.93

Normal Price : RM139.00
30% Discount : RM97.30

FREE OF CHARGE bile beli barang b.liv more than RM200 something... :p
Normal Price : RM59.90

Normal Price : RM28.00
32.14% Discount : RM19.00

TOTAL LOST DI SASA IKANO : RM294.20

barang kat bawah nie beli kat DAISO harga RM5 satu barang..
ade lagi tapi malas nak amik gamba..



p/s : menunggu gaji bulan depan untuk tabungan budak berbulus pulak.. :)


jom like!! =D


6 comments:

  1. Comel je tengok bekas yang ada bentuk mata tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu product terbaru dorg... :)

      Delete
  2. mahal gak produk ni ...tp kalau bgs kira berbaloi la kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mahal..tapi sebab dah sesuai ngn muka tutup mata je beli.lagipon tahan dalam 6 bulan lebih jugak... :)

      Delete
  3. hye..nak tanye, yang eye mask tu awak pkai mcm mana ek? sebab dalam tu ade 6 keping dalam 1 pek plastik tu kan. kena cabut satu2 then bubuh kat mata ke camne ek? sbb kat instruction takde plak dia bitau.. huhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak awak saya pon tak pernah try lagi eye mask tue...hihi..sowyy... :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My Photo
.i live a simple life n happy with it.