Followers

25 March 2013

Mee Tarik Warisan Asli, Sungai Besi

Selamat petang kawan-kawan blogger..sape pernah makan mee tarik kat sg.besi?
kalau pernah makan mesti la dah tak heran ngan entry nie..tapi sape yang tak pernah makan boleh try datang sini..
saya tau kedai ni pon dari blogger yang saya baru je follow dan blog die memang menarik hati saya untuk pergi..
dah lame nak try makanan cina.tapi of course tak halal kan..so bile tau cina muslim dan harga pon mampu bayar cepat2 buat proposal mintak makan kat sini dekat encik suami..nasib baik die pon terus pecut kete laju-laju datang sini..hehe..

kitorg datang sabtu pagi dalam pukul 11pagi so memang lengang takde org..makanan pon cepat sangat sampai..tapi malam pulak bawak keluarga encik suami pukul 9malam fullhouse!!penoh dan takde meja kosong langsung..so pada sape2 nak pergi korang dah dapat tips bile nak pergi..

taknak citer banyak..kite layan gambar sekitar kedai nie..
pembuatan mee tarik muslim

Owner kedai Mee Tarik Warisan Asli,Sungai Besi


























Makanan yang saya order pulak...sebab first time buat entry makanan so amik sendiri punye je..

Menu : No.401 Mushrooms Meat with noodles
Price : RM8.00

Menu : No.309 Toothpick Lamb
Price : RM24.00




































next entry kalau saya pergi lagi saya amik gambar satu-satu sekali dengan menu..InshaAllah..
kalau ade yang nak pergi saya share alamat kedai:


Alamat Restoran Mee Tarik Warisan Asli
Restoran Mee Tarik Warisan Asli
51A Jalan Tasik Utama 3,
Medan Niaga Tasik Damai,
Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.


p/s : kat sini ade yang pandai cakap melayu jugak..so tak perlu takut utk mintak ape2 pon..ouh pernah jugak masuk jalan-jalan cari makan TV3.. :)
jom like!! =D


11 comments:

  1. Ha ah haritu pergi dengan suami sedap juga kan. Mi dia la yang lain hand made kan heee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mee dia tu yang sedap...lagipon lamb stick die tu menarik.. :)

      Delete
  2. nampak menyelerakan... nyum3

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menyelerakan diyana.. :)

      Delete
  3. nak gak try tp ntah bile free nyer nak g sane..
    tgk si iqram mkn selera jer...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..bolej je singgah bile free...pagi pon die bukak jugak.. :)

      Delete
  4. Replies
    1. wajib try...amik lamb toothpick dier dgn baobao tea :)

      Delete
  5. mee tarik ! mmg cool dan menarik perhatian laaa..siyesss cam sedap lak tgk mee tarik tu walaupun i bukan penggemar mee :) woow !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mee die mmg mengenyangkan..kalau pergi time lapar memang terbaik...klu pergi tp dah mkn sebelom tu mmg takleh nak habes la.. :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My Photo
.i live a simple life n happy with it.