Followers

11 March 2013

Tiger di Malaysia Domestic HHP Cat Show 2013

selamat malam kawan-kawan blogger..baru je transfer gambar so terus update blog je la..malas sebenarnye tapi nanti tertangguh pulak..

keseluruhan show perangai TIGER okay je..takde nak mengamuk macam mak die LALA..cuma mungkin TIGER agak sedikit nebes..yela first time die pergi tempat ramai orang pastu byk pulak kawan2 bulus die..so die terkejut..sepanjang show TIGER duduk je kat dalam kotak kesayangan die..nasib baik bawak kotak..so die tenang sikit..

start show sampai abes show TIGER dengan selesanya menidurkan diri dalam kotak kesayangan die..senang jadi tuan tiger..haha..takyah nak bersusah payah..cuma duduk relaks je.. :)

eh lupe lak..show nie ade 3 rings so tiger hanya menang 2 rings je..ring 1 tiger tak dapat pape, ring 2 tiger dpt no 7 dan ring 3 tiger dapat no 1..

pengalaman show kali nie best!!sebab dengan muka tak malu pergi tegor semua orang tanye itu ini..dapat jugak kenal peminat kucing yang lain..InshaAllah kalau ade peluang TIGER akan masuk lagi...sape2 yang nak join nanti roger kite tau!! last but not least enjoy the pitcha!! 

dekat rumah lagi..masukkan tiger dalam sangkar die senyap je..good boy
dalam kete..sibuk nak duduk depan dashboard..

dah setup cage die..keluarkan die trus masuk dalam kotak ajaib die tue..










Ring 2 nie tiger dapat no. 7










Ring 3 nie tiger dapat no. 1










Ring 1 tiger tak dapat pape..tengok gambar pon nampak tiger dah nak balik time nie..yang nie ring terakhir so die dah penat..cian tiger.. :(






tempat tiger..always dalam kotak ajaib..dengan selesanya die menjilat bulunyer..siap ade kipas lagi..hehe..


rosette yang tiger dapat!!!




keluarkan dari sangkar pon still nak baring lam kotak..geger geger..manja sangat!!! :p

jom like!! =D


20 comments:

  1. haha..comelnya tigerr..lama xtgk dia :))
    kemain lagi suka kotak ajaib tu eh.. part atas dashboard tu mmg comellll..hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thanks saila..

      die mmg nak tido lam kotak jugak..tapi bagus jugak..tuan die tak pening.. :)

      Delete
  2. hahah comel tak iger ni....muka dala mcm mell gendut tu...pastu bulu dia kt ekor tu...gewammm....tahniah sharz [2kali wish dah].

    btw, baby mana baby??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..thanks etty..syukur alhamdulillah dapat jugak rosette wlupon tiger cam kayu keras je..

      baby ade je..cuma die skrg tak suke duduk rumah sejak tiger ade..klu etty nak tgk nnti kite up entry pasal baby k.. :)

      Delete
  3. tiger comel! congrats! baik je walaupun ramai2 orang...budak2 bulus kat umah tu mmg harapanla nak bawak g show camni... baru jumpa orang pun dah mencicit lari.. belum kene pegang dek judge tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tiger ni kite dah try tunjuk2 kat kucing lain die mcm tak suke bergaduh sbb tu bawak die..kalau bawak BABY memang abes la... :)

      Delete
  4. oh ni la kucing yg dok dalam kotak tu je ye. hehehehe. tahniah dpt gak no 1 ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a..ni la kucing yang dok menyorok lam kotak je.. :)

      Delete
  5. owh..awak la yg kita nmpk tu. elok jer dok dlm bakul hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh awak dtg ke??nape tak tegor?? :)

      Delete
  6. wahh tiger hebat la! i'm so proud of u tiger!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah!! thanks kaka ann tiger ckp.. :)

      Delete
  7. tahniah tiger..genduttt betol yerk.
    mmg penat bila dah habis tue..mestie mama upah wetfood kan..
    tahniah sharz ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak lin..memang penat giler...tapi berbaloi sbb tiger pon dapat hadiah jugak..tak sia2 tiger buat muka toya sepanjang show.. :D

      Delete
  8. wah...tahniah2..no 7 pon still berjaya jugak tuh...apala yang nenek2 omputih ni dok belek2 kan..hahhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdulillah..murah rezeki tiger dapat hadiah...tuan dier dapat penat je..tapi penat yang berbaloi.. :D

      Delete
  9. alahaiiii... semuanya comei2 ohh.. kat umah wa ada 13 ekor kucing.. hee.. tapi semua nakal2.. hohoho.. comot...

    ReplyDelete
  10. wah beshnyeeeeeee...nak masuk jugak pertandingan kucing mcm ni..tp kucing sy tade la comel mcm tiger...hehe..
    btw folo u :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My Photo
.i live a simple life n happy with it.