Followers

12 January 2014

Another Batch of Baby Stuff #1

Assalamualaikum W.B.T dan selamat petang pada semua!!!

kite nak cerita last 2months MIL pergi Jepun jaga SIL kite tengah pantang..so die ade la belikan barang baby sikit..
ade jugak die belikan barang tuk kite..tapi kite share barang baby je la ek..takde la banyak cuma dua barang je..haha...sebab nak ade entry punye pasal kan..

FYI : Jepun sekarang tengah SALE 50-70% so sape2 yang pergi ke Jepun sampai 05/02/2014 memang untung sebab memang korang boleh beli barang2 branded seperti Coach, Zara, Gap dan seangkatan dengannya dengan harga yang murah dari Malaysia waktu sale..best2!!! InshaAllah ade rezeki dapat la pergi ke sana & boleh shopping cam orang kaya..hihi..

okay kite share barang yang MIL belikan tuk menantu die nie..

Richell soft baby bath....MIL beli dalam RM45++ harga malaysia..ade yang RM60++ tuk size besar..

pandangan belakang..Made in China.. :)
sayang nak bukak sebab takut takleh nak tutup balik...tunggu baby dah keluar kite review yer.. :)

Baju GAP..walaupon beli kat butik still ade Made in Vietnam..yang best butang die kat tepi..  :)
Zoom sikit harga 1900yen = RM59.++ tapi dapat half price rasenye..thanks to MIL!
yang ni MIL belikan tuk SIL so die ade lebih bagi je kat kite...so dah jimat tuk napkin..yeay!!
so entry kali ni boleh dikatakan entry JIMAT sebab tak melibatkan sebarang duit keluar..Alhamdulillah semoga rezeki kami sekeluarga murah dengan izin-NYA...amin...

p/s : 24-26Jan ni ade 7th Maternity & Children Expo..rasenye nak pergi sebab nak beli lagi sikit barang baby..kalau sape2 pergi terserempak jangan lupe tegur yea.. :)

jom like!! =D


15 comments:

  1. wah.. untung tu! jimat banyak woo...

    best ye la MIL awak ke Jepun jaga SIL. untung dah jejak Jepun.
    saya ni bila tah ye.

    bulan ni kite buat promosi nursing cover. boleh la cek dekat https://www.facebook.com/dirazmomstore

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...memang sale kat sana murah2..kite pon tak jejak lagi jepun tue.. :)

      Delete
  2. xdpt pergi minggu depan... uwaa (T_T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape tak dpt pergi?? takpe la diyana pergi next time punye..hehe.. :)

      Delete
    2. tgh pantang skrg... klu harap husband yg pergi sorg, dia pun xtau ape barang yg kita nak.. huhu

      Delete
    3. betul jugak..nanti kang lain pulak yg dibeli..diyana nape ktie takleh view blog awk ek?? :)

      Delete
    4. blog kite tu dh close.. kite jd pengomen je skrg... hehe

      Delete
  3. Replies
    1. saila kalau nak pergi pon boleh ape..survey2 harga je dulu..tak salah kan.. :)

      Delete
  4. semoga dipermudahkan bersalin nnt!!

    ReplyDelete
  5. Besnya beli brg kt jepun!untung baby... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.bukan kite yang pergi jepun tu..mak mentua yg tolong belikan..alhamdulillah murah rezeki baby ade yang belanja... :)

      Delete
  6. congrats sharz dah preggy hehe. aah branded outlet kat tokyo mmg murah2 pun. kita pun ada dapat romper baby gap jugak as a souvenir ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks zila..zila pon sama dah ade baby comel.. :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My Photo
.i live a simple life n happy with it.