Followers

03 February 2014

Set Bersalin Tanamera

Assalamualaikum WBT semua pembaca blog saya nie..walaupon macam awal lagi nak cerita pasal set bersalin..tapi memang dah beli so kite cerita je la kan..kenapa saya beli set bersalin nie? sebab macam best je bile baca review kat blog dan yang paling penting takde nak kene makan or minum pil2 herba yang banyak..mostly product die semuanya tuk luaran..sebelum beli memang dah buat survey habes-habesan la..harap2 akan habeskan kesemua item dalam set nie..

Saya beli satu set ni dari Kak Ikin...kak ikin ni pernah je masuk majalah Pa&Ma dalam ruangan testimoni utk Tanamera.. kalau nak tengok beli boleh contact FB Kak Ikin. kalau nak call atau whatsApp pon boleh...Ape yang best beli dari Kak Ikin nie..kite boleh COD sendiri dan nak pos pon boleh..tapi sebab saya nie first time guna set pantang so better jumpe face to face..saya jumpa kak ikin dalam pukul 9malam dan balik dalam pukul 11malam..sebab ape lama? sebab kak ikin terangkan satu persatu cara penggunaan setiap item dalam box..kak ikin siap suruh buat nota lagi dalam buku yang memang datang sekali dalam set tanamera nie..padahal arahan semua memang dah complete dekat box tanamera...kak ikin pon ade bagi jugak tips2 berguna untuk bersalin dan jugak cara nak jimat guna set bersalin tanamera nie..best2!!!

okay...sekarang ni saya dah masuk 24minggu..macam awal je kan tapi set Tanamera ni boleh digunakan sebelom bersalin lagi...ade 4 item yang kite boleh guna seawal kandungan 24minggu bukan semuanya la sebab ada 11 item dalam set nie antaranya:

  1. Cold Pressed Virgin Coconut Oil (boleh digunakan seawal 30minggu)
  2. Brown Formulation Soap (boleh digunakan seawal 24minggu)
  3. Herbal Massage Oil (boleh digunakan seawal 24minggu)
  4. Lavender Floral Water (boleh digunakan seawal 24minggu)
  5. Feminine Herbal Wash (digunakan semasa pantang)
  6. Herbal Bath (digunakan semasa pantang)
  7. Herbal Tea (digunakan semasa pantang)
  8. Firming Herbal Blend Paste (digunakan semasa pantang)
  9. Abdominal Wrap (digunakan semasa pantang)
  10. Calming Herbal Blend Paste (digunakan semasa pantang)
  11. Boreh Body Scrub (digunakan semasa pantang)
Susunan dalam Set Bersalin Tanamera
11 item dalam Set Bersalin Tanamera
Buku Panduan yang ada dalam Set Bersalin Tanamera
 Jom kite tengok 11 item dalam Set Bersalin Tanamera satu per satu!!
Cold Pressed Virgin Coconut Oil
yang ni tak guna lagi sebab 30minggu baru boleh guna..so akan direview berasingan.. :)
Brown Formulation Soap
dah guna dan bau die macam kat SPA! ade bijik2 macam scrub..agak sakit especially kulit halus macam saya nie..husband pon guna jugak..kalau best boleh beli lagi sebab takyah nak beli scrub dah.. :P
Herbal Massage Oil
dah guna jugak..takde la panas bile guna tapi memanaskan jugak..boleh apply di seluruh badan kecuali breast..tapi time pregnant jangan sapu kat perut pulak sian baby panas nanti.. :)
Lavender Floral Water
dah guna spray kat badan je..boleh jugak spray kat muka..bau lavender yang fresh!Kak Ikin cakap boleh spray dekat bantal or tilam baby atau mummy & kalau spray terkene kulit baby sikit pon takpe sbb takde chemical..
Feminine Herbal Wash
untuk membasuh bahagian sulit selepas melahirkan baby..so tiap kali pergi toilet kene basuh dengan feminine wash dan biar sampai kering..kalau nak senang simpan dalam botol spray..
Herbal Bath
yang ni untuk mandi pagi2..
Herbal Tea
yang ni untuk minum bersama sarapan pagi..
Firming Herbal Blend Paste
yang ni untuk digunakan bersama bengkung..masa nak pakai nie letak paste dekat perut lepastu lapik dengan kain pelikat(potong kecik) dan baru wrap perut dengan bengkung untuk elak bengkung kotor..
Abdominal Wrap
inilah bengkung dari Tanamera..
Calming Herbal Blend Paste
yang ni pilis untuk letak dekat dahi...kalau nak jimat bahagikan satu packet kepada dua.. :)
Boreh Body Scrub
yang ni scrub badan..awal2 memang tak sempat nak pakai sebab dinasihatkan bile pakai scrub ni biarlah mandi lama2 sikit so mungkin awal2 baby akan panggil je kan..so pakai la lepas seminggu or dua minggu bile badan dah rasa agak berkerak.. :p
saya dapat jugak FREE GIFT dari Kak Ikin sebab beli time die wat promo utk bulan Januari!
FREE GIFT ITEM : VCO, White Body Soap, Brown  Body Soap, Black Facial Soap, Green Body Soap & Kacang Hijau Facial Scrub
ADD ON item yang saya tambah..
Microwaveable Herbal Compress - RM49(normal price)
yang ni tungku mummy..sebab macam takde tungku lagi so beli je la..cara nak guna panaskan dalam microwave kurang dari 1minit..dalam 3saat dah cukup untuk panaskan tungku nie..
banyak lagi item yang Kak Ikin jual sebab Kak Ikin ade jugak jual item untuk SPA bukan fokus pada SET BERSALIN je..tapi saya nak try dulu yang ade nie..kalau okay boleh la repeat order...ouh Kak Ikin pon ade jugak jual loose item untuk berpantang..so boleh la melawat Facebook Kak Ikin

 TOTAL SET BERSALIN TANAMERA with TUNGKU MICROWAVEABLE = RM405

p/s : lepas melahirkan baby InshaAllah saya akan review untuk full item set berpantang pula!! :)

jom like!! =D


17 comments:

  1. syiokknyaaaa banyak barang dapat. dulu kita tak amik pun set bersalin. amik set supplement shaklee je ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite amik jugak shaklee sebab memang dah guna pon dari sebelom pregnant lagik... :)

      Delete
  2. Untuk luaran imah ambik tanamera jugak tapi beli loose item. tak beli satu set. baru guna virgin coconut oil stakat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite beli satu set sebab senang kan..semua dah ade...so takyah la susah2 mak nak cari benda2 tu semua...kalau kite pakau okay boleh la rekomen kat kawan2... :)

      Delete
  3. simpan information ni mana tau de rezeki akan dtg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah...mane tau dalam masa terdekat ni nora dapat baby kan?? boleh la nanti kite share2 information...nora pon rajin cari info kite suke!! :)

      Delete
  4. wah...kenapa macam nak sama jee citarasa...cewah...nyways mmg tgh cari org yg jual set tanamera ni pon...naseb laa puan sharz review pasal ni...kite pon akan amek supplement shaklee jugak nnt...tq tq tq pasal review ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur welcome...kite share je ape yg kite beli sebab takde idea nak wat entry sebenarnye..hehe..nant dah beli dan guna wat la review k?? :)

      Delete
  5. waaah syok btol scroll2 entri dh beli byk gile brg baby kot kan heee.msti excited kan.kte dlu dh 8mo cmtu bru thegeh2 nk beli sume brg hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite beli je awal2 senang nanti tak yah fikir dah.. :D

      Delete
    2. Hi Sharz,ni Hidayah dr Sweet Scent.Tgh surf blog ibu mengandung,tiba2 came across your blog.Tak sangka you pun pregnant.Congrats,dear.

      Hari tu ask my mom suruh belikan set tanamera ni dan pos ke sini,tapi dia tak jumpa dealer.Kalau tak keberatan,nak tau berapa ye berat semua satu set ni?Sebab berminat nak beli utk then mintak my parents poskan ke sini.#

      Thanks!

      Enjoy every moment of your pregnancy too,dear!

      Delete
  6. wahhh..sharz dah sampai tahap beli set bersalin la..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite beli je awal2..senang nanti dah takyah pk...hehe..

      Delete
  7. wow...gud review!!
    mmg tgh tercari2 set bersalin yang bagus pun...


    salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

    ReplyDelete
  8. Hye..nk tnye, ade contact no.kak ikin ni x? Sbb tgk fb die mcm xaktif jer...tq...

    ReplyDelete
  9. Salam..sharz dah bersalin ke..sye pn tgh tercari2 set bersalin..skrg tgh preggy 26 weeks...cam berminat set tanamera ni..skrg tgh consume set mengndung shaklee..

    ReplyDelete
  10. salam,
    thanks for the good review.
    kami pengedar sah utk produk Tanamera. sekiranya berminat utk mendapatkan mana2 produk Tanamera/Amway/Nona Roguy/Shaklee dgn harga promosi, boleh ke Facebook kami : charmsandcolors :)

    **charmsandcolors@yahoo.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My Photo
.i live a simple life n happy with it.