Followers

02 March 2012

Tema & Warna : Nikah + Sanding

Warna pilihan untuk hari perkahwinan sangat2 susah nak pilih..sebab ape??
sebab saya suka pakai baju warna hitam..so tak banyak baju yang warna-warni saya ada..
untuk memilih warna yang sesuai untuk saya amat susah..
nasib baik SI DIA dah beli kain baju nikah siap2..so saya hanya perlu fikirkan baju untuk bersanding..
agak susah nak pilih, tapi mengikut pengamatan saya, saya sesuai dengan warna coklat,maroon..tapi tak sesuai dengan warna hijau,kuning...

Warna yang menjadi pilihan hati saya buat masa nie:

Nikah : Soft Pink - CONFIRM!
Sanding : Maroon / Dark Purple / Brown - tak tau nak pilih yang mana.



Mungkin saya akan test dulu mana-mana baju yang berkenan di hati, kalau sesuai itulah warna tema untuk majlis sanding saya nanti..
saya akan ambil package pelamin,baju dan juga makeup ditempat yang sama..
Mungkin di sekitar kawasan Kuala Selangor sahaja..saya dah ade beberapa list cuma nak berbincang lagi dengan pihak bridal mengenai package dan harga..
mungkin akan pergi 3-4 tempat lagi untuk tengok perkhidmatan mereka dan juga hasil kerja mereka...
yang penting menepati budget saya RM2K++ yang past tak lebih dari RM2500.. :))

ade jugak terfikir nak amik MUA..tapi kalau saya amik MUA cas dorang datang ke Kuala Selangor dah berapa..mungkin ade sesiapa yang kenal MUA yang murah dan tak amik cas transportation mahal?? 
tapi tak semestinya kalau bukan MUA makeup tak cantikkan??

Untuk Tema pulak, saya takde tetapkan ape2 tema yang tertentu..sebab majlis saya simple je..ikut perancangan sebelom nie takde pon nak tempah2 pelamin..nasib baik ade budget untuk itu so tema tak kisah..saya suka yang simple2 je tapi nampak cantik..
pelamin yang simple sesuai untuk rumah saya yang kecik nie...
antara pelamin idaman hati... :p




p/s : masa untuk mencari pelamin,baju sanding dan makeup!


jom like!! =D


11 comments:

  1. tumpang tanye..nak kwin ni sape jage kucing ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kucing jaga diri sendiri...hehe.. :))

      Delete
  2. Go purple!

    LOL,
    Yong+Mika

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke purple jugak..baju purple mesti cantik kan???

      mungkin purple or maroon... :))

      Delete
  3. saye nak kwin gak bulan 6 ni..tapi xtau nak bg sape jage kucing ade 6 ekor

    ReplyDelete
    Replies
    1. kucing kite ade sekor je tinggal...BABY..

      MOJA dah hilang...anak2 MOJA semua dah bagi org...

      lagipon BABY tinggal ngn mak kite...

      kalau MOJA ade..kite tinggal je die kat umah mak kite...mak kite mmg tak bagi bwk kucing dtg KL...

      kucing bakal suami kite pon tinggal ngn mak die..so kitorg klu nak tgk kucing balik kg je la...g pon kite dok apartment nanti..kalau nak bela kucing byk2 kite prefer umah bwh...senang kat die nak bebas...

      tapi taktau la kalau kite terjumpe/terbela kucing lagi.. :))

      Delete
  4. haiii... sory la lambat exchange link!

    salam perkenalan b2b juga!


    bile w-day?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal.. :))

      w-day 1.9 nanti..hehe.. :))

      Delete
  5. woa..cantik+cool...follow here ...follow me back k

    ReplyDelete
  6. cantik-cantik pelamin tu...hai selamat berkenalan =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My Photo
.i live a simple life n happy with it.