Followers

26 November 2013

Cerita Kucing Saya! BABY TIGER LION LALA

lame tak cite pasal meow kan?? mereka semua ade kat kampung di kuala selangor..kat KL ni takde sekor pon kucing belaan..kucing liar banyak la..
yang ade kat kampung BABY memang penduduk tetap dan TIGER...tambahan baru LALA yang berpindah dari umah MIL dan jugak LION dari putrajaya sebab kakak sepupu baru je melahirkan baby so LION berada di kampung sehingga taktau la bile..

setakat ni 4 ekor tu je la kucing belaan saya dan dijaga oleh mak..kenapa saya tak jaga mereka sendiri??bukan taknak jaga since baru je kawin dan nak ade baby sendiri ramai yang nasihat jauhkan diri dari kucing sekejap..so kite amik la nasihat orang ramai walaupon hati memberontak..jangan melawan cakap orang tua nanti papehal jadi kan susah..

sekarang ni pon saya dah berbadan dua..so selagi tak pindah rumah atas tanah dah janji ngan suami takkan bela kucing kat rumah yang dipanggil flat/apartment/kondo..so janji ditepati..tapi kucing liar memang ade je yang masuk rumah..tapi takat bagi minum air je..bagi makan kalau ade lebih..

BABY : sekarang ni die jarang balik umah sebab LALA selalu kejar die..die hanya balik untuk makan sahaja..tapi kadang2 kidnap die kejap masuk dalam bilik bile die masuk rumah dan cam biasa kene hissing banyak2 kali...sedihnye kucing kite garang.. :(

TIGER : die okay je..mane pernah tak okay..suka dok luar..dengar cite die kencing merata ape yang die tak puas hati pon taktau la..padahal dah sunat..setakat ni tak pernah nampak depan mata so takleh nak tuduh die sepenuhnye yang buat..kalau kantoi memang kene la montot die...satu lagi masalah budak ni bulu2 die yang panjang tu..mesti ade bergulung sebab suka sangat pergi lepak dalam longkang dan tiap kali balik mesti kene gunting..nakal!!!

LALA : die suka lepak umah jiran sebelah..takleh nak wat pe la kan..asalkan tak membuang khazanah disana..balik bile nak makan n minum je la..bile saya n suami ade kat umah leh je lepak umah..sentiasa ade kat umah..jarang klua la..tak  ngam dengan dua ekor anak die TIGER dan LION...kerek minah nie!!

LION : budak paling baik dan innocent sekali..suka lepak dalam umah..jarang keluar cam TIGER..tido pon mostly dalam bakul baju..sofa kat ruang tamu..okay la dan bile kitorg balik je mesti die mengada-ngada nak manja lebih..budak suka sangat naik kete pantang ade pintu kete yang terbukak mesti die terus masuk..kalau bawak jalan2 pon senyap je..tak suka gaduh dan suka ajak TIGER main2 walaupon TIGER malas nak layan....

tu je citer pasal meow yang latest..so kite layan gambar jom!!!





p/s : lame sangat tak update cite pasal meow..selalu uplaod kat instagram je..facebook page pon dah jarang nak bukak.. 

jom like!! =D


3 comments:

  1. terubat gak rindu nk tau psl kucing2 sharz..ingat lupa dh nk update kat sini..huhuhu..yg penting gemoks2 dan cantik2 nya diorang.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kite lupe awak..tapi masa trimester 1 memang takde mood langsung nak update pape..skrg ni hormon cam dah stabil..boleh la update pasal meow..ingtkan takde org yang nak baca blog kite nie.. :)

      Delete
  2. rupe kucing first tu...macam kusing sy..hehe tapi die kecik lagik..tak smpi setahun pun umur die.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

About Me

My Photo
.i live a simple life n happy with it.